Bugün 26 şubat 2024 İşçiler, Taşerona kadro son dakika haberlerini yakından takip ediliyor. Çoğunluğu belediyeler, karayolları ve enerji sektöründe çalışanlar olmak üzere 90 bin taşeron işçi kadroya geçmek için bekliyor. Daha önceki yıllarda 1 milyona yakın taşeron işçiye kadro verilmişti. Çalışanlar taşerona kadro verilecek mi, taşeron işçiye kadro ne zaman çıkacak? sorularına yanıt ararken, Hürriyet Gazetesi yazarı Yalçın Bayer, konuyu köşesine taşıdı. Taşeron işçiye kadronun yasalaşmasıyla, 90 bin işçinin mali ve sosyal haklarında iyileştirmeye gidilmesi bekleniyor. Peki, taşerona kadro kimleri kapsıyor? İşte, 90 bin taşeron işçiye kadro çalışmasında son durum.

TAŞERON İŞÇİYE KADRO NE ZAMAN ÇIKACAK?
Hürriyet Gazetesi yazarı Yalçın Bayer, köşesinde taşerona kadro düzenlemesini yazdı. Bayer şu ifadelere yer verdi;
"Çoğunluğu belediyeler, karayolları ve enerji sektöründe çalışanlar olmak üzere 100 bine yakın KİT taşeronu işçi kadroya geçirilmeyi bekliyor. Önceki yıllarda 1 milyona yakın taşeron işçiye kadro verilmişti. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, 90 bin emekçinin yerel seçim öncesi kadro hakkı edinebilmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmelerini sürdürüyor."

BAKAN IŞIKHAN’DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA!
Taşerona kadro ile birlikte merak edilen bir diğer konu olan 3600 ek göstergeyle ilgili Bakan Işıkhan’dan beklenen açıklama geldi. Bakan ışıkhan “ 15 Ocak 2023 tarihi itibarıyla yürürlüğe giren 3600 ek gösterge düzenlemesi ile çalışan ve emekli 5,3 milyon kamu personeli ve bunların hak sahiplerinin ek göstergelerinin yeniden belirlenmesini sağladıklarını hatırlatan Işıkhan, "Bununla beraber, birinci dereceye yükselen devlet memurlarımız için 3600 ek gösterge düzenlemesini de hükümet olarak en kısa sürede hayata geçireceğiz." diye konuştu.

Bakan Işıkhan, bu yılın başında kamuda sözleşmeli olarak görev yapan 460 bin personeli de kadroya geçirdiklerini kaydetti.